– Vi er fantastisk glade!

Hakadal IL fikk 150 000 kroner til Alpin-SFO i Nittedal

Begrunnelse for tildeling

«Jeg liker at de tenker nytt, at barn som ellers ikke ville fått muligheten kjøres fra skolen og rett ut til Varingskollen – som forøvrig er en sinnssyk bra bakke jeg kjenner godt!»

April, 2016

Elevene kjøres fra skolen og rett ut i alpinbakken!

Søndag 11. oktober fikk Hakadal IL storfint besøk fra Aksel Lund Svindal i Varingskollen. Med seg hadde han også en kjærkommen overraskelse: en sjekk på 150 000 kroner fra Akselfondet.

– Vi er fantastisk glade for denne gaven. Med disse pengene blir det nå mulig for oss å starte opp Alpin-SFO allerede fra januar, sier HIL Alpin-leder Bjørn Erik Graff.

sfo

Allerede populært

Planen er ifølge Graff å starte opp med det fartsfylte SFO-tilbudet to dager i uka fra januar 2017, med påmelding allerede i månedsskiftet oktober/november i år.

– Vi satser i første omgang på å kunne tilby 40-50 plasser for elever i andre- til fjerdeklasse helt frem til påske. Vi tenker jo at dette kan bli populært … eller, det vet vi allerede at det er, basert på de mange innspillene som alt har kommet, sier Graff.

Han forteller at Hakadal IL har gått svanger med ideen en god stund, etter at idrettslaget overtok ansvaret for Varingskollen.

– Elevene vil bli kjørt med buss fra skolen hele veien til bakken, der vi tilbyr skiinstruksjon og skilek i ulike alpinformer.

580619a059963

Viktig for breddeidretten

Graff utelukker heller ikke at også skoleelever over fjerdeklassetrinnet kan få plass på bussen, dersom det er muligheter for det.

– Hvis vi først setter opp en slik ski-buss fra skolen til bakken, vil vi gjerne tilby haik også til eldre unger, sier han og legger til:

– Dette er jo midt i kjernen av det vi driver med som idrettslag. Ikke bare vil tilskuddet bidra til å få flere unger i bakken, det er også gull verdt for rekruttering til idretten. Som klubb har vi utøvere i verdensklasse, men slik hadde det ikke være med en satsing uten unger «i bånn».

580619c517939

Hjelper på tidsklemma

I en travel hverdag er det ofte vanskelig å få klemt inn alle mulige aktiviteter, både for små og store.

– De siste årene har vi fått mange tilbakemeldinger om at barna gjerne vil være med på ski i bakken, men konkurransen fra andre aktiviteter på kveldstid gjør at tiden ikke strekker til, sier Graff.

Han mener at et tiltak som Alpin-SFO her kan ha spesielt to store fordeler:

– For det første er barna gjerne mye mer opplagte på dagtid enn på kveldstid. Og ved å få gjort unna en aktivitet før middag, så har man kanskje tid til noe helt annet. Som å ta det litt med ro, noe som ikke er en selvfølge med mange aktiviteter som konkurrerer som den samme tiden.

Flere prosjekter