«Akselfondet skal dele ut ting jeg brenner for. Det kan være små skiklubber som trenger utstyr, de som kommer andre til unnsetning, eller at enda flere får prøve gleden ved å stå på ski.»

Historien om Akselfondet

I 2007 vant jeg mitt aller første VM-gull. Det var en veldig spesiell opplevelse, nesten uvirkelig. Ingen hadde forventet at jeg skulle ta utforgullet, jeg var ikke blant favorittene.

I 2016 bestemte jeg sammen med Telenor at denne medaljen skulle bli noe mer. Vi ble enige om å smelte den om og legge litt av gullet i hvert eneste SIM-kort fra Telenor, som symbol på det raskeste mobilnettet.

Samtidig opprettet vi et fond der jeg skal dele ut 3 millioner kroner til ting jeg brenner for, gjerne koblet til idrettsglede som har gitt meg og lært meg så mye. Nå er vi på jakt etter gode formål – tips oss gjerne eller søk selv!

Se mini-dokumentaren om Akselfondet:

 

 

Fakta om Akselfondet

  • Akselfondet skal bidra til at flere får mulighet til å oppleve lek, ski- og idrettsglede på en trygg og god måte.
  • Mottakere kan være enkeltpersoner, grupper eller organisasjoner som gjennom sin innsats sørger for å inkludere flere i fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv eller som gjør en innsats dersom uhellet skulle være ute.
  • Det kan være små klubber eller enkeltpersoner som gjennom mindre beløp kan gjøre en stor forskjell for samfunnet eller sitt lokalmiljø.
  • Det er fondets initiativtager, Aksel Lund Svindal, som beslutter hvem som skal motta midler.
  • Totalt skal det deles ut tre millioner kroner over tre år, og det vil bli gjort mellom seks og åtte tildelinger i året.